Chlorophytum Comosum

Chlorophytum Comosum ”Væddeløber” er en potteplante som kan bruges indendørs hele året og som en bunddække i bedene i haven. Planten er kendetegnet ved sine grønne og hvidstribede blade, men fås også i hel grøn eller med krøllede blade. Tilnavnet, ”Væddeløber” har planten fået, fordi den sætter masser af ranker ud med stiklinger hvilket gør at den hurtigt formere sig.

Beskrivelse
Chlorophytum er en meget robust plante, som holder godt under de fleste forhold. Den tåler udtørring og meget lidt lys, samt både høj og lav temperatur. Planten er især populær fordi den har en fantastisk evne til at rense luften indendørs. Chlorophytum er af NASA beskrevet som en af de bedst luftrensende planter der findes.

Placering og pleje
Chlorophytum er mest kendt som stueplante, men kan bruges til udplantning når nattefrosten er væk. Planten trives bedst på en lys eller skygget placering men har ikke de store krav. Chlorophytum er en af de få planter, som kan trives i alle jordformer. Den har brug for regelmæssig vanding, så den holder den flotte grønne farve. Desuden har den godt af ugentligt tilførsel af flydende gødning.